سخنرانان در "برنامه آموزشی پیرامون تغییر اقلیم و محیط زیست برای مسئولین و متخصصین رسانهها" در کابل میگویند که جامعهجهانی نباید موضوعات حقوق بشری را با مسائل سیاسی مرتبط سازد. آنان در این برنامه ضمن تاکید بر نقش رسانهها در زمینه آگاهیدهی تغییرات اقلیمی، خواستار ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست از طریق رسانههای کشور شدند.
خبرگزاری مبنا: برنامه آموزشی پیرامون تغییر اقلیم و محیط زیست برای مسئولین و متخصصین رسانهها امروز (سهشنبه، ۲۷ قوس) از سوی موسسه توانمندی محیط زیست و کمک بشری(رها) با همکاری اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان و اداره ملی حفاظت محیط زیست با حضور مسئولان امارت اسلامی، استادان دانشگاه، کارشناسان محیط زیستی و ده ها تن از نمایندگان رسانهها و خبرنگاران در کابل برگزار شد.
مولوی مطیع الحق خالص، سرپرست اداره ملی حفاظت از محیط زیست کشور در این برنامه گفت: رسانهها در بخش های مختلف به خصوص در راستای مبارزه با تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست از اهمیت زیادی برخوردار هستند، البته برخی از رسانههای بیرونی در راستای نشر شایعات و فرافکنی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به این که نقش افغانستان در تغییرات اقلیم صفر است، افزود که زیان های اقتصادی فراوانی را کشور از تغییرات اقلیمی متقبل شده است.
سرپرست اداره ملی حفاظت از محیط زیست، کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا را مقصر افزایش تغییرات اقلیمی در جهان دانسته و بیان داشت سیلابها، طوفان و زلزله از جمله زیانهای وارد شده به مردم افغانستان است.
آقای خالص با اشاره به افزایش آلودگی هوا در فصل زمستان در کابل علاوه کرد که مردم از استفاده موادهای سوختی دودزا پرهیز کنند.
وی از رسانه های داخلی خواست تا مشکلات مردم را در عرصه تغییرات اقلیمی و مشکلات محیط زیستی به گوش جامعه جهانی برسانند.
این مقام امارت اسلامی موضوعات محیط زیستی و تغییرات اقلیمی را یک مسئله حقوق بشری عنوان کرده و گفت که نباید جامعه جهانی این موضوعات را سیاسی بسازد و کشور در حال حاضر با یک بحران بشری مواجه است.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان نیز در این برنامه گفت: موضوع تغییر اقلیم و محیط زیست یک بحث مهم و حیاتی است که قبلا توجه زیادی به این بحث صورت نگرفته است.
وی رسانهها را یک وسیله و ابزار قدرت مند در بحث آگاهی دهی درباره تغییرات اقلیمی و جلوگیری از آسیب های محیط زیستی عنوان کرده و افزود که نقش رسانهها در اطلاع رسانی مشکلات مردم به گوش مسئولان حکومتی و جامعه جهانی مهم است.
رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان توجه بیشتر در بحث تغییر اقلیم و محیط زیست را یک امر ضروری در شرایط کنونی دانسته و خواستار تهیه گزارشهای محیط زیستی بیشتر از سوی رسانه های کشور شد.
حجت الله مجددی، خاطرنشان ساخت که وظیفه رسانه ها است تا در بحث جلب کمک های محیط زیستی و تغییرات اقلیمی در کشور نقش ایفا کنند.
محمد یوسف حمیدیان، رئیس موسسه "رها" در این برنامه خواستار ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست از طریق رسانه های کشور شد.
وی با بیان این که نقش رسانهها در بخش آگاهی دهی حفاظت از محیط زیست مهم است، افزود که معلومات های محیط زیستی در کنار فعالیتهای رسانه ای نتایج خوبی در حفاظت از محیط زیست خواهد شد.
به گفته مسئولان موسسه رها، این برنامه آموزشی برای مدت سه روز که یک روز آن متخص خبرنگاران بانو است ادامه خواهید داشت.
گفتنی است که افغانستان از آسیب های تغییرات اقلیمی در کشور زیان های جدی را متقبل شده است. مسئولان اداره حفاظت از محیط زیست بعد از روی کار آمدن امارت اسلامی برای اولین بار در سال جاری در نشست تغییرات اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان شرکت کردند.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان میگوید که سرپرست این وزارت در دیدار با دبیرکل شورای پناهندگان ناروی در افغانستان، از جامعه جهانی خواسته تا به کشورها اجازه ندهد که از پناهجویان افغانستانی به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند.
برنامه جهانی غذا از کمک ۱۶.۵ میلیون یورویی اتحادیه به افغانستان برای رسیدگی به جوامع آسیبپذیر کشور در زمستان پیشرو خبر داده است.
وزارت حج و اوقاف امارت اسلامی اعلام کرده که به منظور ارایه خدمات و تسهیلات به حجاج افغانستان با عربستان سعودی تفاهمنامهی همکاری امضا کرده است.