کار بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل امروز (سه شنبه، ۱۱ جدی) با هزینه ۲۵۰ میلیون دالر با هدف حل مشکلات کمبود آب آشامیدنی در پایتخت تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شد. از سویی هم مقامات امارت اسلامی در مراسم افتتاح این بند میگویند که حکومت برنامههای مختلفی در راستای مدیریت آبهای افغانستان روی دست دارد.
خبرگزاری مبنا: بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل امروز (سهشنبه، ۱۱ جدی) در مراسمی با حضور مقامات ارشد امارت اسلامی از سوی وزارت انرژی و آب به بهرهبرداری سپرده شد.
ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب در این مراسم گفت، بند شاه و عروس مشکلات کمبود آب در کابل را حل میکند.
به گفته آقای منصور، ساخت این بند بیش از ۲۵۰ میلیون دالر هزینه برداشته که میتواند برای ۲۰ هزار باشنده کابل آب آشامیدنی فراهم و ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زراعتی را نیز آبیاری کند.
ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی رییسالوزرا در مراسم افتتاح بند شاه و عروس گفت، بهرهبرداری این بند برای مدیریت آبهای کشور یک گام مهم است.
معاون اقتصادی رییسالوزرا افزود، در تاریخ معاصر به دلیل جنگهای چند دهه، در بخش آبهای کشور کار بنیادی نشده است.
به گفته آقای برادر، امارت اسلامی کارهای بند شاه و عروس را که در سال ۱۳۸۹ آغاز شده بود، به گونه مسلکی تکمیل کرده است.
مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسالوزرا نیز گفت، امارت اسلامی برای مدیریت آبهای کشور برنامههای ویژه را روی دست گرفته است.
آقای حنفی افزود، در حالی که نقش افغانستان در تغییرات اقلیمی صفر است؛ اما از این پدیده بیشتر متأثر شده است.
به گفته معاون اداری رییسالوزرا، ساخت بندها در مهار خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی مؤثر است که امارت اسلامی برنامههای ویژهای در این زمینه دارد.
ملا امینالله عبید، والی کابل در مراسم افتتاح بند شاه و عروس گفت، پس از حاکمیت امارت اسلامی، در کنار تأمین امنیت در کشور، شمار زیادی پروژههای بزرگ انکشافی نیز تطبیق شده است.
وی پروژه بند شاه و عروس را یک دستاورد بزرگ خوانده و افزود، امارت اسلامی برای ایجاد فرصتهای شغلی برای مردم تلاش میکند.
گفتنی است که قرار بود این بند در مدت زمانی کوتاهتر تکمیل و به بهره برداری سپرده شود، اما به علت مسایل مختلف لوژستیکی، سیاسی، اداری و استملاک زمین، کار آن به تعویق افتاد.
با این حال، تکمیل این بند یک دستاورد بزرگ برای افغانستان محسوب میشود که از رهگذر اشتغالزایی، بهبود زیرساختها و تقویت فعالیتهای زراعتی، مزایای بیشمار اقتصادی به همراه داشته و برای انکشاف و تقویت بنیه اقتصادی افغانستان بسیار با ارزش میباشد.
به طور فشرده باید گفت، بند شاه و عروس یک گام حیاتی در راستای تامین دسترسی مردم به آب، حمایت از فعالیتهای زراعتی و تقویت زیرساختهای انرژی کشور، محسوب میشود.
همچنین بند شاه و عروس از سرازیر شدن سیلابهای مدهش فصلی جلوگیری نموده و مصئونیت جانی و مالی را به باشندگان ولسوالی شکردره، ولسوالیها و مناطق همجوار به ارمغان میآورد.
گفتنی است که مقامات وزارت انرژی و آب بارها در پاسخ به مشکلات پایتخت نشینان به خاطر کمبود آب آشامیدنی گفته بودند که با تکمیل کار بند شاه و عروس بخشی از مشکلات مردم در راستای کمبود آب حل خواهد شد.
وزارت احیاء و انکشاف دهات می گوید که کار ساخت سه شبکه آبرسانی با هزینه ۲۲ میلیون افغانی در ولایات غزنی و سرپل تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شده است.
وزارت انرژی و آب میگوید که سرپرست این وزارت در دیدار با والی سرپل گفته که این وزارت به زودی کار عملی پروژه بند "سلطان ابراهیم" را در ولایت سرپل آغاز می کند.
امضای قرارداد ساخت کارخانه تولید سمنت لوگر به ارزش ۱۴۵ میلیون دالر با حضورداشت ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزراء میان وزارت معادن و پترولیم و شرکت "ساکو افغان" طی یک کنفرانس مطبوعاتی در مرکز رسانههای حکومت امضا شد. به گفته مسئولان، این کارخانه ظرفیت تولید روزانه ۲۵۰۰ تُن سمنت را دارد که پاسخگوی نیاز کشور در این حوزه خواهد بود.