بانک مرکزی افغانستان در روز جهانی بانکها به طلوعنیوز گفته است که در یک سال پسین در بخشهای گونهگون بانکداری دستآوردهای چشمگیری داشته و بانکداری اسلامی نیز در کشور توسعه یافته است.
بانک مرکزی افغانستان در روز جهانی بانکها به مبنا گفته است که در یک سال پسین در بخشهای گونهگون بانکداری دستآوردهای چشمگیری داشته و بانکداری اسلامی نیز در کشور توسعه یافته است.
بانک مرکزی افغانستان همچنان گفته است که مسوولان بانکها در کشور گامهای مهمی در بخشهای گونهگون بانکداری و ارایه خدمات برداشته و سپردههای مردم به بانکها و ایجاد نمایندگی بانکها در نقاط مختلف کشور افزایش داشته است.
حسیبالله نوری سخنگوی بانک مرکزی افغانستان به مبنا گفت: «بخش بانکداری اسلامی توسعه یافته. حالا همه معاملاتی که در بانکهای تجارتی صورت میگیرد، بدون سود انجام میشود و تمام معاملات بر اساس قوانین و شریعت اسلامی انجام میشود. همچنان در بخش بانکداری الکترونیکی نیز پیشرفتهای به میان آمده.»
اما با این حال، چالشهایی همچون وضع محدودیتهای مالی و بانکی از سوی امریکا و کشورهای همپیمانش در برابر امارت اسلامی، همچنان پابرجاست.
برخی از آگاهان میگویند که افغانستان مراحل گونهگون بانکداری را در کشور تجربه کرده است و در سه سال پسین، وضع محدودیتهای مالی و بانکی جهان در برابر امارت اسلامی فعالیت بانکها را در حرکت نیمه قرار داده است.
سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی گفت: «یکی از بزرگترین معضلات ما، آنهم در درون یک تعاملات سیاسی که متاسفانه در برابر افغانستان گرفته شده، در اول سیستم بانکی افغانستان فلج و حالا در حقیقت نیمه حرکت میکند.»
سیر قریشی یکی دیگر از آگاهان مسایل اقتصادی میگوید: «بانکها میتوانند نقش حیاتی در اقتصاد کشور داشته باشند و میتوانند در قسمت رشد تولید ناخالص داخلی، اقتصاد افغانستان را حمایت کنند.
از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان بیش از سه سال میگذرد و مسوولان همواره تاکید کردهاند که رویکرد اصلی حکومت سرپرست، سیاست اقتصادمحور بر اساس منافع افغانستان و کشورهای جهان است.
چهارم دسامبر با روز جهانی بانکها برابر است. از این روز همهساله در سراسر جهان بهخاطر ارایه خدمات بانکی به مردم گرامیداشت میشود.
وزارت احیاء و انکشاف دهات می گوید که کار ساخت سه شبکه آبرسانی با هزینه ۲۲ میلیون افغانی در ولایات غزنی و سرپل تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شده است.
وزارت انرژی و آب میگوید که سرپرست این وزارت در دیدار با والی سرپل گفته که این وزارت به زودی کار عملی پروژه بند "سلطان ابراهیم" را در ولایت سرپل آغاز می کند.
کار بند شاه و عروس در ولسوالی شکردره کابل امروز (سه شنبه، ۱۱ جدی) با هزینه ۲۵۰ میلیون دالر با هدف حل مشکلات کمبود آب آشامیدنی در پایتخت تکمیل و به بهرهبرداری سپرده شد. از سویی هم مقامات امارت اسلامی در مراسم افتتاح این بند میگویند که حکومت برنامههای مختلفی در راستای مدیریت آبهای افغانستان روی دست دارد.