وزارت دفاع امارت اسلامی نزدیک به ۲۰۰ اثر باستانی را که سالیان زیاد در این وزارت بود، به موزیم ملی سپرد.
وزارت دفاع امارت اسلامی نزدیک به ۲۰۰ اثر باستانی را که سالیان زیاد در این وزارت بود، به موزیم ملی سپرد.
مسوولان در وزارت دفاع گفتهاند، این اثرها که قدمت تاریخی ۳۰۰ ساله دارند، شامل ظروف فلزی، ظروف چوبی، سماوار، وسایل حربی و دیگر وسایل میشوند.
جمالالدین حقجو معاون لوای حمایوی وزارت دفاع درباره این اثرها به مبنا گفت: «این اثرها در داخل کانتینرها جابهجا شده بودند. این اثرها در نتیجه تصفیه که ما انجام دادیم، پیدا شد.»
از سویهم مسوولان موزیم ملی، انتقال اثرهای باستانی و تاریخی را از وزارت دفاع به موزیم ملی میستایند.
صبغتالله عابد رییس موزیم ملی به مبنا گفت: «امارت اسلامی متحد است. وزارت دفاع، ریاست استخبارات و وزارت داخله هرزمانی که اثرهای باستانی را از نزد قاچاقبران گرفتهاند و یا از زمان جمهوریت در مکانی جابهجا بودند و بدست آوردهاند، به ما سپردهاند.
محمد یحیی معاون موزیم ملی درباره اثرهای تازه سپرده شده به موزیم ملی گفت: «در حدود ۱۹۵ قلم آثار شامل پارچههای بیشتر میشود به موزیم ملی تسلیم دادند. این آثار شامل دورههای گوناگون اسلامی است.»
در ادامه روند تسلیمدهی اثرهای باستانی به موزیم ملی، وزارت اطلاعات و فرهنگ چندی پیش اعلام کرد که از قاچاق ۱۶۹ اثر باستانی به بیرون از کشور جلوگیری کرده و این ثرها را به موزیم ملی انتقال داده است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که سفیر جاپان در دیدار با سرپرست این وزارت روی حفظ و نگهداری میراثهای تاریخی کشور گفتگو کرده و سفیر جاپان وعده داده تا در رشد فرهنگی افغانستان همکاری کند.
عتیقالله عزیزی معین هنر و فرهنگ وزارت اطلاعات و فرهنگ، بر توسعه زبانهای ملی در کشور تأکید کرده است.
اکادمی علوم افغانستان سمینار علمی را زیر نام "مقام علمی و معنوی مفسر و محدث نامدار ملا علی قاری هروی" در کابل برگزار کرد.