مسوولان محلی ارزگان از ایجاد یک قطعه امنیتی برای حفاظت از مکانهای تاریخی این ولایت خبر دادهاند.
مسوولان محلی ارزگان از ایجاد یک قطعه امنیتی برای حفاظت از مکانهای تاریخی این ولایت خبر دادهاند.
آنان میگویند که تلاشها برای بازسازی آثار تاریخی نیز در این ولایت آغاز شده است.
آغا ولی قریشی رییس اطلاعات و فرهنگ ارزگان، گفت: «ما در ارزگان برای حفاظت از آثار تاریخی یک قطعه امنیتی ایجاد کردهایم تا به طور جدی از این مناطق تاریخی محافظت شود. همچنین، اطلاعات مربوط به برخی مناطق تاریخی را با وزارت مربوطه به اشتراک گذاشتهایم تا در بخش بازسازی این مناطق با ما همکاری کنند.»
در همین حال، باشندگان محلی و گردشگران تاکید دارند که برخی از مکانهای تاریخی که در اثر جنگهای گذشته و رویدادهای طبیعی تخریب شدهاند، به بازسازی جدی نیاز دارند.
یکی از این مکانهای تاریخی، کافرقلعه در منطقه مهرآباد شهر ترینکوت، مرکز ارزگان است که جنگهای گذشته و رویدادهای طبیعی، بخشهایی از مکانهای تاریخی را تخریب کرده.
عبدالولی جانثار گردشگر از ارزگان، گفت:«به اینجا آمدیم تا از این منطقه تاریخی بازدید کنیم. واقعاً منطقه بسیار زیبایی است. ما بسیار لذت بردیم، اما یک نکته وجود دارد و آن این است که این مناطق نیاز به بازسازی دارند.»
عمران خان گردشگر از پکتیا افزود: «وقتی به ارزگان آمدیم و از مناطق تاریخی آن بازدید کردیم، متوجه شدیم که بسیاری از این مناطق در اثر سیلابها و جنگها تخریب شدهاند. برخی از این مناطق نیز از سوی مردم غضب شدهاند. دولت باید توجه جدی به بازسازی و حفاظت از این مناطق تاریخی داشته باشد.»
براساس معلومات ریاست اطلاعات و فرهنگ ارزگان، ۱۳۶ مکان تاریخی در این ولایت به ثبت رسیده است. از میان آنها، کافرقلعه، تخت سلیمان و قلعه مورچه از مشهورترین مکانها به شمار میروند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که سفیر جاپان در دیدار با سرپرست این وزارت روی حفظ و نگهداری میراثهای تاریخی کشور گفتگو کرده و سفیر جاپان وعده داده تا در رشد فرهنگی افغانستان همکاری کند.
عتیقالله عزیزی معین هنر و فرهنگ وزارت اطلاعات و فرهنگ، بر توسعه زبانهای ملی در کشور تأکید کرده است.
اکادمی علوم افغانستان سمینار علمی را زیر نام "مقام علمی و معنوی مفسر و محدث نامدار ملا علی قاری هروی" در کابل برگزار کرد.