اکادمی علوم افغانستان سمینار علمی را زیر نام "مقام علمی و معنوی مفسر و محدث نامدار ملا علی قاری هروی" در کابل برگزار کرد.
اکادمی علوم افغانستان سمینار علمی را زیر نام "مقام علمی و معنوی مفسر و محدث نامدار ملا علی قاری هروی" در کابل برگزار کرد.
در این سمینار، شماری از مسوولان امارت اسلامی، ملا علی قاری هروی را که در هرات زاده شده و در مکه مکرمه از دنیا رفته است، یکی از شخصیتهای علمی جهان اسلام عنوان کردند.
ملا علی قاری هروی در زمان شاه اسماعیل صفوی از افغانستان به عربستان هجرت کرده و در همانجا موفق به نوشتن ۳۰۰ کتاب در بخشهای گوناگون علوم دینی شده است.
در این سمینار، رییس اکادمی علوم افغانستان گفت که او استاد عرب و عجم بود.
فریدالدین محمود رییس عمومی اکادمی علوم افغانستان گفت: «او استاد عرب و عجم بود؛ او استاد همه بود.»
همچنین، سرپرست وزارت حج و اوقاف نیز ملا علی قاری هروی را یکی از شخصیتهای برجسته علمی جهان اسلام عنوان کرده و افزود که وی بیشترین بخش عمر خود را صرف تحقیق، تدریس و تألیف کتابهای ارزشمند کرد.
نور محمد ثاقب سرپرست وزارت حج و اوقاف گفت: «ملا علی قاری ۳۰۰ کتاب تألیف کرده است.»
در سوی دیگر، برخی از محققین و نویسندگان نیز جنبههای گوناگون زندگی ملا علی قاری هروی را از طریق مقالههای تحقیقی برای اشتراککنندگان این سمینار بیان کردند.
محمد کبیر مشفق نویسنده گفت: «قاری هروی بیش از چهل سال در سرزمین وحی زندگی کرده است و در آنجا به تعلیم و تدریس علم و نگارش کتاب برای امت اسلامی پرداخته است.»
قابل یادآوری است که در پایان این نشست، بر چاپ آثار و نامگذاری اماکن مهم علمی به نام ملا علی هروی توسط محققین افغانستان تأکید شد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که در نشست کمیسیون ارزیابی کتاب به ریاست معین نشراتی این وزارت برای شماری از کتابهای که مطابق به ارزشهای اسلامی و ملی نگاشته شدهاند، اجازه چاپ داده شده است.
رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت سمنگان می گوید: زراعت و ساخت منازل مسکونی در ساحات تاریخی و باستانی اقدام خلاف قانون است و نباید در مربوطات هزار سم کوکجر ولسوالی حضرت سلطان این ولایت حفاری سطحی و عمیق صورت بگیرد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که سفیر جاپان در دیدار با سرپرست این وزارت روی حفظ و نگهداری میراثهای تاریخی کشور گفتگو کرده و سفیر جاپان وعده داده تا در رشد فرهنگی افغانستان همکاری کند.