عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت از تداوم تلاشها برای ایجاد مسیر تجارت جادهای ایران و کویت به واسطه عراق خبر داد و گفت ایجاد مسیر زمینی از طریق عراق عاملی برای کاهش هزینههای تجارت و افزایش رقابتپذیری ایران در بازار کویت با کشورهای رقیب مانند عربستان و امارات است.
خبرگزاری مبنا: محمد خاکی، عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت از تداوم تلاشها برای ایجاد مسیر تجارت جادهای ایران و کویت به واسطه عراق خبر داد و گفت: اوایل ماه جاری (اسفند 1403 شمسی) در جلسهای که اتاق مشترک ایران و کویت با سفیر ایران در کویت داشت، این موضوع بار دیگر بررسی شد؛ اکنون طرف ایرانی با ایجاد این مسیر جادهای موافق است و از ناحیه عراق هم مشکلی وجود ندارد و بر سر مسائل مرتبط با ترانزیت کالا از خاک عراق نیز بین دو کشور توافق حاصل شده است.
خاکی ادامه داد: بنابراین در صورتی که طرف کویتی هم موافقت خود را اعلام کند، تجارت جادهای کویت و ایران برقرار میشود و این امر میتواند حجم تجارت را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
به گزارش ایلنا، وی افزود: در حال حاضر مبادله کالا میان ایران و کویت تنها از مسیر دریا برقرار است و با ایجاد مسیر زمینی امکان بالفعل شدن همه پتانسیلهای صادراتی بین دو کشور به وجود میآید، آنچه در تجارت جادهای بین ایران و کویت اهمیت زیادی دارد کاهش هزینه تجارت و افزایش قدرت رقابت ایران با کشورهایی مانند عربستان و امارات در بازار کویت است.
خاکی خاطرنشان کرد: کویت دلیل خود را برای موافقت نکردن با ایجاد مسیر زمینی به صراحت اعلام نکرده اما محتملترین دلیل این است که این کشور امکان استقرار تجهیزات کنترل بار از جمله دستگاه ایکسری را در گذرگاه مرزی ندارد، کنترل کالا از مسیر دریایی آسانتر انجام می شود اما در مرز زمینی نیاز به اِعمال ملاحظات امنیتی بیشتری است.
وی از مصالح ساختمانی به عنوان اصلیترین گروه کالایی صادراتی ایران به کویت یاد و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ ارزش تجارت رسمی ایران با کویت که بیشتر شامل صادرات کالا از ایران به این مقصد میشود به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون رشد داشته است با این حال ارزش تجارت دو کشور میتواند تا یک میلیارد دلار پیش رود و ایجاد مسیر زمینی برای تجارت با کویت یکی از اصلیترین عواملی است که میتواند این میزان از رشد تجارت را رقم بزند.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه برخی از کالاهای ایرانی به واسطه امارات به کویت صادر میشود که در آمار تجار ایران و کویت ثبت نمیشود بنابراین ارزش واقعی کالاهایی که از ایران به مقصد کویت صادر میشود، میتواند بیش از اینها باشد و ۳۰۰ میلیون یادشده مبتنی بر اظهارنامههای گمرکی اعلام شده است.
به گفته خاکی در صورت ایجاد مسیر تجارت زمینی ایران و کویت کالاهای ایرانی از مرز شلمچه رهسپار این کشور خواهند شد.
وزیر خارجه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و امریکا گفت که این مذاکرات در حال شتاب گرفتن است و اکنون حتی امور بعید نیز ممکن به نظر میرسد.
رئیس اقلیم کردستان عراق و وزیر دفاع ترکیه در حاشیه مجمع دیپلماسی آنتالیا، با یکدیگر دیدار و درباره روابط آنکارا با بغداد و اربیل و همکاری مشترک برای حفظ امنیت و ثبات منطقه گفتوگو و روند صلح در ترکیه را مهم و تاریخی توصیف کردند.
سخنگوی جنبش انصارالله یمن از هدف قرار دادن ناو هواپیمابر امریکایی «هری ترومن» با چند موشک کروز و پهپاد خبر داد.